Alla inlägg under februari 2008

Av Mao - 9 februari 2008 19:14



Så...

Den siste fabriks-mohikanen (Micke, M:et i MAO) sluter så äntligen upp här på bloggen. Idag är produktionstakten i fabriken ganska låg, men igår var, som redan nämnts, en grymt fin kväll med Elin som gav oss en första inblick i Mongoliet, och gjorde det med värme och inlevelse som spreds över alla oss andra som var med. Tack för det! Nu vill man ju åka dit på stört och 'vinda' (för etymologisk kännedom om det verbet hänvisas till nämnda Elin).

Tyngdlyftartävlingen ja... jag var där en kort stund, och gick därifrån med en vacker känsla av att ha ha bevittnat en fundamentalt annorlunda företeelse än det jag vanligtvis stöter på i mitt vardagliga liv. Det är nåt fantastiskt ball med att se människor lyfta grymt tunga saker över huvudet, stå still och låtsas som ingenting, vänta på signalen som tillåter dem att släppa ner nämnda tingest på golvet igen (med en icke försumbar duns) bara för att i och med denna bedrift veta att de nästa gång förväntas lyfta nåt ännu tyngre! Är det analogt med att spela svårare och svårare låtar på ett instrument?

Jag tror att det kanske kan vara det... Progression som progression.

Nu stundar musik/ord-skrivande/lyssnande/läsande med klara, kaffe i februarimörkret (kanske lösgodis? som vore vi barn på nytt) och djupandning (jag jobbar på det...). På återläsande!

/micke

Av Mao - 9 februari 2008 14:28

Skitfin Mongoliet-session i går, Elin var verkligen bra på alla sätt och vis, tack! Efter det spårade det dock ur. Mina öron växte och växte tills jag till slut var en kastrull, alltså full som en kastrull. Sedan kom André på att vi skulle gå ut, enligt Anna hade han mycket tunna skäl, men vidden av denna tunhet kom inte till min kännedom fören det var för sent. Tio minuter senare satt man där på Backstage. Efter två öl.. ajajaj. Så.. jaja.


Idag har jag varit funktionär på en av min fars många tyngdlyftartävlingar. Det kan låta trist, men det är det icke! Hoppas jag får med mig MA dit nu när jag åter ska dit och fungera.. Men bakfylla och tyngdlyftning kan vara det nya..

/Olle 

Av Mao - 8 februari 2008 12:47

..kom idag åter ETC i brevlådan.. Fan va skönt det kändes. Lite som om det i kombination med att jag i går plockade upp säkert tre saker ur soporna och i stället lade dem i källsorteringen (detta kan förstås som en pik) konstituerar en god människa. Skön känsla. Nummret har hittils visats sig behandla myten om mödomshinnan etc etc. Jävligt bra. Och jag ska ta tillfället i akt och påminna alla som bor i Örebro om att prenumerera på Örebro ETC, så kan vi få ett alternativ till Nerikes Enahanda.


För övrigt har vi någon slags Mongoliet-session här hemma idag. Elin kommer över och berättar om landet, folket, kulturen (samma?), språket, kanske rättvis handel, vem vet. Kan bli ball. Men innan det; träning och Kaffe. På återhörande.

/Olle


ps. Det ska komma upp roliga bilder här snart också. ds.

Av Mao - 7 februari 2008 20:29

Posten hade lämnat avtryck hos oss idag. Det är ju inget man är direkt ovan vid, men idag gjorde det ett särdeles illavarslande intryck. Ett stort brev från ÖBO. Ta nu i beaktande att det är i dessa tider det avgörs, av just ÖBO, om vi får bo kvar i Fabriken eller icke.

(Någon, vars namn inte stod på kuvertet, hade av ovan nämnda skäl redan slitit upp kuvertet.)

Men nej. Något sådant brev var det ej. 

Något allmänt jibbedi-jibbedi om hur det är att bo hos ÖBO. Jo tack, det är fint att bo hos ÖBO. Men ÖBO, hur länge får vi bo här, ÖBO? 


Förresten. Nu är det snart färdigstädat. Dammsugaren har strax dragit sin sista suck (engelska 'suck'). Och mina ägg har just kokat färdigt. Mors!


/Anna  



Av Mao - 7 februari 2008 13:49

Dessa är de fakta som tillkommer målet:

1. Två av de tre boende i fabriken var uppe sent i natt.

2. Samtliga av de boende i fabriken visade sig i köket i olika påklätt skick i morse vid inställelsetiden.

3. Två av de tre boende i fabriken somnade om inom tjugo minuter från inställelsetiden.

4. Två av de tre boende i fabriken har inte ännu städat sin del av lägenheten.


Dra vilka slutsatser ni vill, det gör jag...

olle

Av Mao - 7 februari 2008 01:55

Det finns lösa planer i fabriken på att städa i morgon klockan nio. Det kan verkar som en bra idé, men det som är bra i idén tenderar att bli sämre i samma takt som klockan blir mer. Nu kan man ju undra om det är en helt värdelös idé BARA om man inte sovit alls klckan nio när det väl ska börjas. Men då kan jag meddela, tala om, rapportera, vadduvill, att det kurvan för hur mycket braighet som ligger i idén är exponensiell, alltså värdet minskar med.. nej fan, det här lämnar jag osagt.. Hur som helst: En rysare att se om det blir något städat nio i morgon bitti... Den andra kålsuparen som inte heller sover är så klart ingen mindre, eller mer (?) än Micke..

olle

ps. om någon läser det här i krokarna kring nio i morgon, torsdag, ring oss och make it happen! alltså städningen. ds.

Av Mao - 6 februari 2008 19:15

så har man gått och blivit det så många redan blivit. en BLOGGARE. skälet till detta är det fina s k kollektiv som går under namnet Fabriken. det gör inte bloggandet mindre klyschigt men det känns iallafall mer berättigat..(?) vi vill ha ett öppet hem och detta är bara ett ytterligare sätt att öppna dörrarna på. så.. välkommen till Fabriken online.

Av Mao - 6 februari 2008 19:13

Vi har en blogg och den är öppen nu...

Så... Plasma, träning etc. Frågan är om plasmacentralen är vårt samhälles moraliska högborg eller om det är ett jävla fult ställe där människor säljer/ger bort sina kroppar (på riktigt, till skillnad från t.ex prostituerade). Eller så är det "bra att de blödarsjuka får sin medicin". Kanske det senare, men minst det tidigare..

 olle

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Var är Olle och Micke?
 De har bättre saker för sig.
 De har sämre saker för sig.
 Oklart. Hallå!?
 Spelar jazz.
 Spelar Donkey Kong.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
<<<
Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards