Alla inlägg under februari 2008

Av Mao - 23 februari 2008 19:20

Splittrad lördagskväll. För många fina människor har ordnat olika festligheter. Man vill vara överallt men.. man sitter hemma istället... Hursomhelst så är det av meteorologin bestämt att vi ska ses ett gäng på Wobblers och dansa till snygga och coola DJ La Fleur lite senare ikväll. Olle och jag var på ett annat onämnbart ställe för några veckor sedan och dansade efter hennes pipa, så att säga.. jag studsade i 2 timmar oavbrutet och kunde inte gå sedan på en vecka pga inflammation i benen. Jag ser det som ett toppbetyg för La Fleur.


Vi ses på Wobblers!


/Anna


ps. glöm inte att skaffa prenumeration på ETC. Viktigt! Kontakta oss om du vill så hjälper vi dig LÄTT att ordna det där.. (och missa inte omröstningen här på bloggen) ds.





Av Mao - 21 februari 2008 23:31

Ok. Hörrni, nu är det dags att vi hjälps åt.Vi kan få vara med om att skapa världens ballaste, mest radikala grej i vår stad. En tidning som utmanar oss att ta oss själva och varandra på allvar.


Så, gå in här och skaffa en prenumeration, det är det enda sättet detta kan bli verklighet: http://etc.se/artikel/16205/vill-du-skapa-historia


"Vill du skapa historia???"


/Anna 

Av Mao - 21 februari 2008 19:00

Igår fick man höra Micke K sjunga stämmor. Och inte vilka stämmor som helst. Skyhöga stämmor. Men det rodde han ju förstås i land tryggt och säkert. Liksom att stämma alla gitarrer, spela alla licks, trampa på alla pedaler..


Det här handlar alltså om att jag var studiopublik på Örebro P4 igår när Nejra spelade live. Det var väldigt bra, även om ljudet var till radiopublikens fördel mer än vår, som var på plats. Alla som vill kan dock få just radiopublikens ädla fördel genom att gå in och kolla/lyssna här.


Nu: ETC-fest! Någon återkommer med rapport, får man förmoda.


/Anna

Av Mao - 20 februari 2008 14:43

...är att man rätt och slätt är skitdålig på att.. göra det där man är där för att göra. Just det, trummor, inte bas. Blev lite förvirrad efter Annas inlägg i går, hon uppmanade mig bloggigt och muntligt att "ta upp basen". Idag under repet kunde jag hålla med henne. Jag hade mycket hellre spelat åttondelar (tantantantan) på bas, än alla notvärden i världen på trummor. Eller, för att parafrasera en gammal partner i crime, Jonas Baskerlund, "Du är DÅLIG på det du gör OCH det är skit". För övrigt kan man höra mig spela här, om jag inte redan ego-länkat flera gånger. Så fort det är livetrummor är det jag som spelar dem.


Idag ska jag lämna blodplasma. Risken är att jag måste tagga ner lite på min allmänna kritik mot det där stället. Det kan nämligen vara så att min far mottog en stor mängd blodplasma när hans blodtryck sjönk farligt lågt natten till måndag förra veckan. Men hey, jag kanske ändå kan komma undan med att lämna minimängd. Alltså kritiken har varit riktad mot någon slags altruistisk retorik i kombination med att plasman säljs syrt till ett privat företag  utomlands som gör medicin som vi tvingas köpa tillbaka för skattepengar till ännu högre priser. Något haltar i den där altruistiska retoriken. Men kanske inte, tydligen..


I morgon är det ETC-fest på kulturhuset, kan ju vara ball att höra Ehrenberg, Boëthius och Stefan Sundström (ja, han var både rolig och bra när jag hörde honom sist!). Så det här får nu sägas vara ett officiellt tips, häng åpå till kulturhuset i morgon och lyssna på några Sveriges radikalaste och läckraste tänkare (och musiker?). Man måste vara prenumerant och om man inte är det får man bli det i dörren, 350:-/helår, det är det värt. Vi ses där hoppas jag. Föresten, har någon annan skrivit om det här? Det är väl lika bra i så fall..


/Olle  












Av Mao - 19 februari 2008 20:36

Ok, nu har jag räknat till 110.


Så.. jag gör ett försök att omskapa det försvunna inlägget.


1. Gratängen blev helt ok.


2. De senaste dagarna har jag funderat på om jag inte ändå trots allt måste flytta härifrån. Det är så fint på så många sätt att bo såhär men ibland tar de negativa sidorna (som trots allt finns) överhanden. Eller så mådde jag bara skit, svårt att säga. Det är också svårt att säga om det är flykten i sig eller målet med den som är det primära.


3. Läste ETC i morse. Eller när det nu var. En artikel handlade om regnskogsskövling. Regnskogen skövlas bl a för att odla soja på marken. Som skickas bl a hit. Det känns ju väldigt dåligt med tanke på hur mycket soja vi käkar här i Fabriken. Man skulle kunna säga att vi lever på soja. Så.. tanken slog mig att det kanske ändå är bäst för alla - för världen - om man a)äter kött (från djur) som b)föds upp hos en lokal bonde.

Den fråga jag verkligen måste ta tag i nu är om det är rätt att döda djur. (Min vegetariskt orienterade mathållning beror nämligen framförallt på ekologi- och hälso-argument.) När jag kommit fram till var jag står i den frågan måste jag också avgöra vilken fråga av följande som har högst prioritet: att värna om djurens fortlevnad eller om jordens välmående. Komplexare än så såklart.. men.. ja. Kanske får vi be Jens reda ut detta bättre när han kommer och håller i en tema-kväll.


4. Olle är slutligen rakad. (Men inte HELT, vilket jag tycker är fegt.) Nu ser han ut som Sting.


5. Vi hörs!


/Anna


Uppifrån och ner: regnskog, sojaodling, Olle.

Av Mao - 19 februari 2008 20:18

Jahaja, gästblogga minsann... Och då ska här avslöjas lite om fabriksarbetarnas matvanor. Jag själv (Johanna) befinner mig för tillfället inne i en diet som Olles pappa tycker är av tveksam karaktär. För utförligare information om den kan ni besöka Xtravaganza.se. När jag då följdaktligen inte äter vad som helst ser jag hur MYCKET alla andra äter..och framför allt hur mycket Olle äter. Att Micke och Olle bor under samma tak är komiskt i sig, då deras ämnesomsättning inte är av denna världen. Hur mycket mat passerar inte deras kroppar.. ( Olle sa precis just nu: "Jag är hungrig igen"). Det äts ju kopiösa mängder yogurt med crunchymusli, hönökaka, choklad, ris och olika grytor, och inte ett gram syns på dessa välsignade kroppar. Man kan bara sucka... Anna har en lite mer restriktiv hållning till socker nuförtiden, vilket jag för min egen del hoppas ska smitta av sig på de andra två. Det är så mycket lättare att inte äta godis om det inte ligger ett kilo framför näsan på en..

Ja, Olle är snart off för att träna och vid hemkomst kommer följande ord yttras: "Fan, jag är hungrig"

Så om ni är sugna på mat, passera fabriken, de har alltid en gryta på spisen, en chokladkaka på skrivbordet, en skål godis i köket, fem kilo pasta i skafferiet, sjutton burkar bönor från Saltå kvarn i hyllan, tre påsar lussekatter i frysen, ja listan kan göras LÅNG. Vilket jag inte kommer göra. Så jag återvänder till min mentala näring och fortsätter sukta efter allt jag inte äter.

Over and out


/Johanna


Av Mao - 19 februari 2008 19:40

Jag skrev ett långt inlägg som försvann. Måste återhämta mig från denna ilska, be om ursäkt för detta onödiga inlägg och... kanske bojkotta bloggen. HELT. 


/Anna 


Av Mao - 19 februari 2008 18:15

Om jag/vi varit otydliga så kommer DJ La Fleur till Wobbler på lördag. Jag har ingen koll på Wobbler i sig, säkert halvkul ställe (vad som nu kan konstituera ett ball ställe?) men La Fleur har varit skitbra de två ågnger jag sett henne. Så; fett ball dansmusik på Wobbler nu på lördag. Vi kankse borde ha någon slags fördansfest någon stans, kanske i fabriken. Hör av er om ni vill deltaga på något sätt..


Jag är i stånd att raka av mig allt hår, det är väl det som kvarstår när man inte har så mycket kvar av det ändå.. Jag börjar på 2 cm så får vi se hur kort det blir.. Eller är det en dålig idé? Oklart...


Anna lagar någon slags Provencalisk gratäng de lux i köket, luktar vitlök och gott. Jag är jävligt hungrig. Sedan ÖKK senare i kväll. Det livar ju upp varje försök till självmordstankar.


Var hos pappa också. Han var vid gitt mod, äter och dricker bra. Han berättade om hur han första gången kom i kontakt med idrotten eller hur man ska säga. Han blev medraggad av någon lärare på Järboskolan till något skolmästerskap, sopade banan med allt och alla och kom på att det var ett sätt att få uppmärksamhet, det sista är min egna tolkning av vad som kan sägas ha motiverat honom... att 40 år senare nästan ta livet av dig med hjälp av en skivstång. Men jag är glad att han inte lyckades ta sitt liv.. Kärlek!


/Olle 

Presentation

Omröstning

Var är Olle och Micke?
 De har bättre saker för sig.
 De har sämre saker för sig.
 Oklart. Hallå!?
 Spelar jazz.
 Spelar Donkey Kong.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
<<<
Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards