Alla inlägg under februari 2008

Av Mao - 18 februari 2008 17:58

Halvlivlig diskussion på Franz om agent-struktur (igen!), jag vet inte riktigt hur jag ska ta in det där. Förmodligen är det väl ett sken-problem?


En problemformulering skulle vara ball, alltså ett sätt att ställa upp problemet. Kanske något i stil med:


Hur ska vi förstå att fenomen som vi talar om som "strukturella", som t.ex klass och kön, påverkar agenter/individer?


Hmm Kan det vara så att det här talandet om saker, alltså t.ex klass och kön i det här fallet, inte har något reel ontologisk (innehållsmässigt) innebörd? Jag är benägen att tro det. Precis som ord som "själ" och kanske "skäl" inte har några riktiga innebörder, iaf inte ontologiskt fixerade innebörder. Jo, det här sista är väl helt klart tveksamt, men hey, det är ett jävla liv här på Franz.


Nu: äta nått.


/Olle 

Av Mao - 17 februari 2008 21:22

Alltså goa Micke, och nu Goa Micke med Flat Rate?! Alltså han snackar ju i telefon.. i sömnen! Eller ofta, eller på uteplatsen, eller när vi borde umgås, eller när vi borde, som idag, se på film. Eller borde och borde. Vi kanske borde rädda oljeskadade pandor i småbåtshamnen men va fan. Det är söndag.


Pappa är bättre, idag var han uppe och gick några ganska ärorika varv på avdelning 29. Han är mycket piggare, har börjat raljera igen, det menar läkarna vara det viktigaste tecknet på hälsa hittils.


Fan, hur många extra långa sagan om ringen-fimer hinner vi med i dag/natt? Återkommer med svaret senare, siffran 1 är väl en bra gissning.


Har varit fint att ha syskonen i stan också, både syster och ödla. Vill ha det sagt också. Vi har ju blivit bloggkonkurenter, jag och min syster, till min fördel, hoppas jag, har jag MA(O), men i andra skålen ligger min systers oerhört långa erfarenhet som bloggare, hon har alltås utvecklat en smartnes som är klart mer lysande än min/vår, hon skulle dessutom inte ha så här långa meningar...


/Olle 



Av Mao - 15 februari 2008 17:04

Hurra! Hoppas det är lika roligt för andra att läsa den här bloggen som det är för oss. Jag har liksom alltid undrat vad Micke har för sig efter kl 00.00 nu vet jag - han lyssnar på musique! ;-) (Själv, kan jag avslöja, tittar jag på Little Britain mellan 23-00.)  


Well.. TEMA igen ikväll ja. Jag ska snart gå och köpa en "bibba" vin av den anledningen. (Note to myself: ta det lugnt med den där "bibban" den här gången..) Att höra Micke och Johanna musicera är verkligen SOMETHING. När man bor i Fabriken har man ju fått höra dem en hel del. Vid två tillfällen har jag gråtit pga det jag hört. Ni fattar... det är fett bra. Det värms upp här med Metheny (just det, IN-YOUR-FACE-killen några inlägg ner) som nyss spelat in en fräsch fullängdare med två polare. (...)


Jag har tänkt dra till med nåt inlägg om BARN. Men det kanske får bli en annan gång. Alla kan ju dock fundera så länge.. bör man "skaffa" barn? Det har snackats en hel del om detta här på Fabriken, så det skulle vara kul att sammanfatta det, minst. Återkommer. 


Aaaah.. bara en grej till. "Princess Mononoke". Såg den i måndags. Tips för minst den animé-intresserade (fast den animé-intresserade har nog redan sett den..). 


/Anna 


 






Av Mao - 15 februari 2008 02:29

   


jisses, vilken jättestor bild det blev på Metheny, det var faktiskt inte riktigt meningen... Jag gillar honom väldigt mycket, men jag menade inte att vara riktigt så mycket 'in your face'... Okej, nu har jag offentligen bett om ursäkt för eventuell oro och andra dubbla känslor jag möjligen har åsamkat er med denna bild. (men håll med om att gitarren är tuff! Shit,  att man ens orkar tråckla omkring på så många strängar...)


/micke 

Av Mao - 15 februari 2008 02:13



...och klockan bara går. Den visar mycket nu, om några timmar går bussen till Karlskoga, där gitarrchopsande och teoriundervisning väntar.... tan-tan ta, tan-taka taaa. (det där blir femtakt va?)

Vissa saker är beständiga, till exempel notvärden.


Musik av Steve Reich i lurarna nu, närmare bestämt 'Electric Counterpoint' med Metheny på gitarrer. Denna musik kan varmt rekommenderas! I min värld en perfekt kombination av stort komponerande och stort musicerande....fan, det är roligt med musik! Den känslan liksom håller i sig, och som en allt starkare upplevelse ju längre tiden går... Det är vackert!

Så allmänt musiktips: allt som Steve Reich och Pat Metheny gjort: kolla in!)


Ja, som Olle skrev här senast; de gångna dagarna har inneburit; såklart framför allt för Olle Och familjen Prim, men också för alla runt omkring dem; oro, rädsla och den plågsamma påminnelsen om livets skörhet. Nu verkar det som att situationen är på väg åt rätt håll, och det är såklart lugnande och fint. Vi hoppas alla på ett bra tillfrisknande.  


Imorgon stundar Johannas anländande till staden och fabrikens golv, fint!

Dessutom friform-improvisation (av J och mig) imorgon kväll, realtids-skapande... Undrar vad som kommer att visa sig denna gång!


För er som sysslar med digitala brev: min nya mailadress är:

lyckorus@gmail.com

Så använd denna från och med nu, och slopa den gamla Coy-adressen (men lyssna gärna på våra gamla låtar!)


Nu sömn, på återläsande! (och att våren redan börjat visa sig, blygsamt men ändå...vackert!)

/Micke  


Av Mao - 12 februari 2008 17:48

Det har varit två märkliga dygn. För er som inte redan känner till läget så fick min far i lördags efter tynglyftningstävlingen tidigare nämnd åka in akut. Det visade sig sent på söndagen att han hade fått akut blodfögiftning  (Sepsis, se http://www.vardguiden.se/Article.asp?Articleid=3839 för mer info) genom att bukhålan fylldes av maginnehåll. Detta leder till en toxisk shock som försätter kroppen i ett dåligt läge. Dödligheten är hög. Men idag har han efter två vidriga dygn vaknat och är bättre allmänt. Jag har varit där och hälsat på honom och pratat med honom, han är åter vid medvetande.


Tack alla som ringt och messat, och tack även övrig ledning i fabriken för support och allt. Kram

/Olle

ps. Titta också in fantastisk video och låt. Skönt med musik som denna ibland ds.

Av Mao - 10 februari 2008 15:20

(Ovan: Tillkännagivande av avslöjande insider-fotografi från Fabriksledningens kvartalsmöte. Tredje parts nuna måste av säkerhetsskäl hållas borta från allmänheten. Man befarar dock att det är en kvinna./TT)


- Paul Auster är en lite rolig ny författar-bekantskap. MEN - varje gång en kvinna dyker upp i berättelsen så beskriver han hennes utseende. Varje gång. Kan hända att du inte läser vår blogg Paul, but I just want you to reflect on this fact.


- Bitterfittan har jag läst nyligen. Maria Sveland heter författarinnan (som för övrigt är örebroare - och ska medverka i programmet som omnämns nedan, upptäckte jag). Bra och viktig bok.


- Har också upptäckt ett nytt program på svt. Vi har inte tv i Fabriken men det går ju att se en hel del via internet nuförtiden. You know.. Alltså. Beckman, Ohlson och Can. En författare, en journalist, en fotograf som bjuder in gäster och diskuterar intressanta ämnen. http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=81359&lid=Beckman,_Ohlson_ochamp;_Can&from=menu/


På återhörande

/Anna




Av Mao - 10 februari 2008 01:57

..Darko. En speciell film. Jag känner mig full av något och tömd på något. Klart politisk, någon slags moralistisk kristen idé får en del stryk, med all rätt så klart. Men samtidigt väcks idén i mig som att faktiskt en gång för alla verderlägga idéer om vi inte borde behöva ha ibland oss. Men den något nazistiska inställningen blir ju snabbt... ja just nazistisk. Vad jag försöker säga är, ja visst, kom igen, håll gärna reinkarnation och "delfin-i-människokropps"-idéerna (http://www.svedimf.3w.se/) för sanna!


Min bakfylla har sakta men säkert släppt taget, det var på tiden. Men jag är för gammal för det här, vilket också hånfullt påpekades från de andra i fabriken idag, som inte heller de producerat så mycket idag.. Staffan och Anna var en extra sorglig/uppiggande syn för trötta bakisögon idag. Speciellt under tyngdlyftningen.


Min far krashade magen under tävling, fortsatte lite till ändå och ligger nu på sjukhus över natten. Så kan det gå när man är.. gammal. Men som Micke redan beskrivit; det är något befriande med att se framförallt män, gärna äldre, gärna tjocka, som ska hiva en mycketmycket tung "grej" upp över huvudet. Det hela tar tre sekunder. Det är allt. Det är en jävla bra sport. Alltså det är inget konstigt, inget jävla spela olika kort som i Magic eller något trixande med dimmtapping på gitarr, bara hiva upp skiten, "håll i taket nu...".

 /Olle

Presentation

Omröstning

Var är Olle och Micke?
 De har bättre saker för sig.
 De har sämre saker för sig.
 Oklart. Hallå!?
 Spelar jazz.
 Spelar Donkey Kong.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
<<<
Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards