Alla inlägg under april 2008

Av Mao - 19 april 2008 14:19

Än har det inte blivit så mycket musik-skapande på den nya datorn.. det måste erkännas. (men det är på gång alltså! ingen panik nu..)


Däremot har den använts till annat. Som tillexempel det här:


/Anna, gröna soffan 

Av Mao - 18 april 2008 01:14



Ser det ut som att Radiotjänst tycker sig ha kommit på ett smart grepp?

Tror de verkligen att detta kan knäcka oss? (Vi som för övrigt inte har någon box).


Så vitt jag vet har ingen i Fabriksledningen ens öppnat sitt kuvert från denna statliga överförmyndarinrättning, hihi...


(ps. Bara för att undvika fula kommentar-påhopp: vi står helt och hållet bakom en skattefinansierad statlig television. Inga Tobbe Billström-knep inom den här koncernen!)


/Micke


Av Mao - 18 april 2008 01:01


Ja.... Gud denna resa till Linköping i natten...!


Jag har inget att tillägga, Anna beskrev hela förloppet på ett ultimat sätt. Jag bifogar bara ett par bilder från detta event bland events; se så glatt de ler, Jerry med sin nya leksak! Fan, det är vackert, fint att ha varit med...


Med hjälp av (bland annat) denna dator kommer vi göra så jävla mycket bra musik, se upp på dansgolvet inom kort!


/Micke  

Av Mao - 16 april 2008 16:19

Igår kväll small det. Typ: tjong i DNA-molekylen. En annons om en Macbook PRO för ett galet lågt pris. Man insåg att det gällde att handla SNABBT. Snabbt som en liten råtta. Vessla?


Hursomhelst. Flera personer kopplades in på fallet. Staffan i Linköping, där datorn befann sig, inställde sig i beredskap för uttryckning. Mina båda bröder höll telefonjour som akut-rådgivare. Så plötsligt; säljaren lovar att hålla den åt mig om jag hämtar den när han kommer hem vid 23:00...den är inom räckhåll! (?!) Staffan gör sig än mer beredd. Och sedan, ja sedan dyker det oundvikliga förslaget upp: "Vi drar dit och hämtar den, NU!" Detta leder till att ännu fler kopplas in, Olles föräldrar ställer upp på att vi kan låna deras bil, vi inväntar besked från Micke som sitter i viktiga samtal på telefonen och när jag just gett upp hoppet om att komma iväg för att hugga denna juvel ur händerna på alla rövare där ute.. då samlas vi i vardagsrummet, ser på varandra och vet med ens vad som måste göras.


Så vi sätter oss på cyklarna. 22:00 är klockan, om inte mer. Trampandes och stretandes ut mot Sörbyängen. Ska vi hinna?? Arbetet som väntar klockan 8:00 imorgon bitti syns avlägset. Äventyret väntar. In i bilen. På med lyset. Ut på de tomma vägarna.


På slingriga vägar tar vi oss närmare och närmare målet. Klockan tickar. Ingen musik, i mörkret hörs bara bilens surr och välbekanta röster. Det är fint att resa med vänner. Särskilt på natten tror jag.


I Linköpings ytterkant möter vi upp Staffan, en varm och trygg famn. Med hans hjälp hittar vi rätt i studentgyttret.


Efter lite snack med säljaren, hans monstruösa hund och hans tystlåtne side-kick till polare; lite klämmande, kännande och nervöst taffsande på datorn, en hel del pengar på bordet och några handtryckningar så är till slut affären i hamn. 01:00 står man utanför porten med en Macbook Pro i famnen.


NU SKA DET GÖRAS MUSIK. NU SKA DET DJ:AS.


Efter tre timmars sömn denna natt är man lite sliten, men det är VÄRT! Vardagsedge är bra.


/Anna


ps. "purro" är japanskt uttal för "pro".


Av Mao - 14 april 2008 14:21

Det har varit en galen helg. Chefsfotograf Micke får återkomma med bildmaterial. Vi har haft visbandet "Viskraft" på besök över helgen, med anledning av deras spelning på Franz i lördags. Spelningen var skitbra, kul och värmande. Några av höjdpunkterna var Stefan Sundrström-tolkningarna, soptippsberättelsen och ståbasgrooves...


Dessutom blev det fest här efteråt, mycket lyckat. Vi saknade dock Anna lördag och söndag. Då var vi nämligen i Nora över dagen (söndag) och det var väldigt trevligt. Alltså vi såg bara norabor fårn bilen, lite som på safari, men vi lekte i öde lekplats, fikade på café med vältalig byfåne och åt en "disco" på "Pizzeria Bergslagen" (tror jag det hette). På det sista stället kan man säga att vi verkligen fick Nora i blodet. Hoppas vi kan få bildbevis på detta snart..


Nu ska jag till börsen och köpa stockar inför min trumgrej på onsdag..


/Olle, gröna soffan

Av Mao - 11 april 2008 17:19

Ja, en fredagsgästblogg - fast i en annan mening än den vi först tänkte. Vi har nämligen 5 gäster här just nu. Som ska bo här hela helgen. Sweet! (..och det här är en fredagsblogg since dagen idag som idag är just en fredag och.. äh ni fattar ju själva. Alla våra läsare är ju stört smarta.)


En ny definition på skägg: ansikts-slarv. (Micke)


Sedan jag gick från jobbet har jag, förutom att hälsa på alla gäster här, hunnit med att sitta på Franz och snacka om trafficking. Är det något som får mig att bara vilja hoppa av tåget (jorden, mänskligheten, hela skiten) så är det DET. Om så många tjejer är sexslavar (tyvärr har jag ingen siffra, men det rör sig om miljontals) hur många män är det då inte som utnyttjar dem? MAN BLIR JÄVLIGT MÖRKRÄDD.


Hur ska man leva med alla motsägelser? Att verkligheten är så ofattbart svart men också så fantastiskt läcker?


Just nu, ikväll, tror jag att jag får försöka hänga fritt mellan dessa ytterligheter...


/Anna


Av Mao - 9 april 2008 22:49

Ja, nu ni. Nu smäller det minsann rejält. Vi har uppenbarligen blogg-profil: mano-depressiv - och just nu, just ikväll verkar mano vara rådande.


Men.. nåväl. Ack och ve. Vi har hursomhelst, dock, till trots och särdeles ägnat kvällen åt att tillsammans lyssna på gammalt house-material som spelades in för ca ett år sedan. Enighet råder: det är PRA KREJER! Vi stämmer upp i allsång: "Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända". Snart bjuds det till dans, vänner!


Och det här med kollektiv, själva idén, fick en renässans, ett uppvaknande. Jag mindes hur man i det pre kollektiva livet cyklade än hit, än dit. I snö. Blåst. Kyla. Regn. Rusk. Ibland hos Olle på väster, ibland hos Micke i östeuropa och ibland hos mig, d v s oerhört centralt. MEN NU. Nu knickedickar man bara på nästa dörr I DEN LÄGENHET MAN BEFINNER SIG I, och ber tex Micke koppla in guran och riva av ett lick eller två. Det är bara för läckert. När man tänker på det. 


Glädje!


/Anna 

Av Mao - 9 april 2008 20:23



Hett tips!

Nu på lördag den 12 april kl 19.00 spelar Johanna tillsammans med ett gäng från Visskolan (Västervik) på Franz bokcafé! De kommer bjuda på jävligt het, vacker, smäktande, stillsam, svängig, god musik med rötter i vistraditionen helt enkelt! Kom dit allihopa! Inträde 30 spänn.

Ses där!


/Fabriken genom Micke

Presentation

Omröstning

Var är Olle och Micke?
 De har bättre saker för sig.
 De har sämre saker för sig.
 Oklart. Hallå!?
 Spelar jazz.
 Spelar Donkey Kong.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards