Alla inlägg den 23 april 2008

Av Mao - 23 april 2008 22:39

Roffe Prim (Olles far) lämnas ensam hemma hos oss en stund, och vad händer? Jo det städas minsann. Dammsugaren åker fram, mattorna ut. "Ni tar inte in dom där förrän någon har dammat dom!!" Hårda ord. Men jag vet inte vad det är med dammet. Det är så snabbt framme igen liksom. Bara några veckor efter man städat så.. (åh gud vad fyndigt - farsapoäng till mig) Men tack Roffe! Det blev fint.


Skämt åsido, vi var och lyssnade på Göran Greider som talade på "Tankarnas trädgård". (En så himla bra grej, för övrigt. De ordnar kolossalt mycket föreläsningar i stan, de där sossarna, abf:arna och allt vad det är som samarbetar med det. Tummen upp!) Han var fryntlig. (Ibland får man för sig att ett ord beskriver något helt perfekt utan att man kan förklara vad ordet betyder. Så är det i detta fall.) Liksom sympatisk. En trygg figur. Han talade om klasser förr och nu. Att man helt slutat prata om arbetarklassen i media. Nu talas det om att 70% är medelklass. 10% överklass och 20% underklass. Det är liksom tryggt och bra på det stora hela, och de där 20% är för få för att störa ut det, för få för att kunna göra något åt sin situation genom att organisera sig. Så pratade han om att det kommit så många nya böcker som skildrar samhället. "Svinalängorna" bl.a (Kommer inte på fler..) Men eftersom arbetarklassen "inte finns" längre som begrepp i media så verkar man inte kunna/vilja tala om dessa böcker ur något annat perspektiv än det individualistiska. "Det handlar om en tjej som tar sig ur svåra förhållanden". Man skulle, menar Greider, kunna använda sig av dessa böcker för att göra en djupare poäng om samhället vi lever i, på ett kollektivt plan alltså. Så pratade han också om vad arbetarklassen är egentligen. Han hade några kriterier som handlade om MAKT, vad man har för makt över sitt arbete och sin arbetssituation. Han var ointresserad av etnicitet som en variabel i klassfrågan. Klasser handlar enligt honom enbart om människors olika förutsättningar - vad man har för makt att påverka sitt liv och det samhälle man lever i.


Typ så?


Sedan har jag tagit en folköl med Micke i köket, kollat hur Protools och nya datorn samarbetar och.. ja. Det var nog det.


Nu får någon annan skriva för tjyven. Jag har tröttnat på mig själv.


/Anna, blå rummet


ps. som bonus får ni en bild från min senaste seans. en gammal död släkting fastnade på kort.




Presentation

Omröstning

Var är Olle och Micke?
 De har bättre saker för sig.
 De har sämre saker för sig.
 Oklart. Hallå!?
 Spelar jazz.
 Spelar Donkey Kong.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards