Direktlänk till inlägg 4 juni 2008

Tales from the toilet

Av Mao - 4 juni 2008 20:10

Okej.

 Man sitter på toaletten, sitter alltså. Det är varmt, man har brännt sextio (!) trappuppgångar idag också i godtyckligt bostadsområde där luften inne på gårdarna blir fantastiskt varm. Skjortan, den lite för lilla damskjortan (ja, sen är man ju snyggast klädd på frabriken också) klibbar mot ryggen och magen (i värsta fall). Man tänker att man gjort av med fantastiska mängder vatten idag, druckit som en galen och svettats lika mycket. Jag ätnker när jag sitter där på toaletten att jag borde dricka medan jag ändå sitter där. Sedan slår det mig att den är en idé med flera positiva konsekvenser och vissa politiska övertoner. Jag tänker så här:


1. Praktiskt: Man sitter ju ändå där, varför inte dricka medan man är stationär? Härmed borde ett bra sätt att få i sig vatten på toalett styras.

2. Hygien: Tänk om män (och den förmodligen lilla skara ståkissande kvinnor) satt ner och kissade, det skulle medföra oehörda hyggieniska förbättringar på alla ställen där män urinerar.

3. Moral: Jag tror också detta pekar på ett eventuellt etiskt problem, etiskt som i moralfilosofiskt. Jag tror, i den mån etiken alls kan sägas vara ett slags fixerat fenomen, att mäns pissande på sittringen måste uppgraderas till en mycket mer problematisk instans av omoral än vi kanske annars tänker. Och nu avser jag alltså inte det att pissa utanför toaletten med ringen uppfälld utan just att kissa på ringen, således nerfälld (om inte grav fylla infunnits sig, se alkoholdebatten nedan). Alltså, det här fallet liknar det att åka förbi t.ex Bishops uteservering på motorcykel och gasa så alla samtal måste avbrytas för att startas om. Hur ska man komma åt dessa omoraler på ett effektivt sätt? Jag återkommer med förslag senare ev.

4. Allmänpolitiska: Idag uppfanns ett nytt feministiskt program, vi kan kalla det "mäns kiss mot kvinnor". Alltså vad är det med detta allmänna kissande i parker och offentliga ställen? Jo, det handlar såklart om att det ät lättare att bara langa fram "snasen" (tack Anna) och kissa. Men, frågan är om det inte finns ett större problem här. Varför är pissoarer gratis medan toaletter inte är det? Antingen är det för att det inte är lika dyra i drift eller så är det för att män ändå inte skulle betala = bygga saker i onödan. Förmodligen båda delar. Frågan är kanske så här: Varför inte konstruera en som ocskå kvinnor kan använda? (med fittbyxa till det? Tack Lisa)


Finns det inte nått maktproblematiskt med att mäns urin liksom rinner omkring över hela staden på helgerna? Är det inte nått slags rumsligt maktutlvande?


/Olle, stora toaletten

 
 
Ingen bild

Anna

4 juni 2008 23:12

Ja det här är ett angeläget ämne som redan touchats här i bloggen.. svaret på de sista frågorna är JA. Har för mig att Stephan Mendel-Enk tog upp just mäns kiss-beteende som en form av maktutövan i sin bok "Med en uppenbar känsla för stil". Han snackar om att man väjer för män, och det hot om våld de representerar, genom att bygga fler pissoarer än toaletter på stan och på så sätt tillgodose deras "akuta" behov. Är det för att män har mindre blåsa? Är det för att män fullständigt skulle kissa ner stan om det inte fanns så många pissoarer som det gör? Det är ju verkligen, för mig uppenbart, ett sätt att visa vilka som äger det offentliga rummet.

 
Ingen bild

Olle, gröna soffan

6 juni 2008 13:46

Det är mest snubbar som kommenterar i vår blogg. Och nu blev det alldeles tyst. Skärpning!

 
Ingen bild

staffan

7 juni 2008 07:48

ok, jag har ingen aning.

jag brukar ta lite papper och torka bort allt kiss som kommer på porslinsringen (alltså uppfäld sittring). jag har kommit till insikten att det är svårt att sikta när man står, så åtgärden är alltså oftast papper men i perioder sitter jag ner istället. Speciellt om jag är på fabriken, där finns god komik-lektyr på mini-toan så det blir naturligt att sätta sig där och päsa ett tag till lite Ernie.

 
Anna*

Anna*

9 juni 2008 02:10

Jag läste inlägget med ett leende på läpparna. Om det ska vara rätt så ska det vara rätt även i toalett debatten. Det är dessutom märkligt att det finns så många pissoarer när män ändå allt som oftast väljer att ställa sig utmed någon vägkant och lätta på trycket. Hmmm... det är inte lika lätt för oss tjejer...

http://dagensbibelord.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Staffan

12 juni 2008 01:10

asså, vill bara byta änne lite snabbt.

sitter och kollar på rocky 3 och tänkte två grejer kunde vara av intresse på den här bloggen (förutom att det är världens typ sämsta film):

1) Mr T är med =) Det är om inte annat intressant för Anna och andra LB-älskare (och förstås också Ateam-älskare)

2) Rocky mötte en "flash - the ultimate man" eller nåt liknande i en uppvisningsmatch. Stor och musklig var han.

 
Ingen bild

Olle, gröna soffan

12 juni 2008 10:30

Haha, pricksäkert som vanligt Staffan! "the ultimate man" alltså, shit. Det är en man som är med i och aktiv i Fi? En man som ser sin del i mäns våld (och även kiss) mot kvinnor? En man som aktivt verkar för att montera ner den aura av potentiellt våld omkring sig etc etc? Det är Oklart om det är nått i linje med det här som avses med "ultimate" i "ultimate man".:)

 
Ingen bild

Staffan

12 juni 2008 11:38

hehe, jaa verkligen oklart. Såg man filmen så blev man ju aningen tveksam om det verkligen var så dom menade. Som ultimat man tar man sig rätten att kissa vart man vill, inget jävla fruntimer ska säga till mig vart jag ska kissa. typ... Nu kanske jag övertolkar (m.a.p vad jag tror mig veta om amrikansk kultur, filmens tema osv), han kanske egentligen är en av initiativtagarna till FI. Han kanske ville spöa Rocky för att han stod för gamla förlegna ideal.

=)

 
Ingen bild

Olle, gröna soffan

12 juni 2008 12:44

Grejen är att jag såg lite på Rocky I häromdagen, var i Karlstad där TV är ett utbrett fenomen. Och det som slog mig var att den verkligen inte ALLS var nått av vad jag minns. För det första är det inte alls en amerikansk grej för det första utan det är en stenhård Italien-etno-grej going on (i trean är det säkert BARA amerikanska etno-grejer), Stallone drar omkring som någon slags Al Pascino (stavning?)/Robert Deniro-figur och det är allmänt massor med familj/ära/bröder som ska godkänna att systrar hänger ut med snubbar etc etc. Alltså, en massa hederskultur och så. Dessutom är det ju en helt annan feel över lag, det är verkligen mörkt, skitigt och så, ingen glamour. Och det KAN ju inte vara samma regisör i de följande filmerna? jaja, nog om Rocky?:)

 
Ingen bild

Staffan

13 juni 2008 11:02

jo, det var lite etno-grej i trean också. afro-amerika-etno. Han, mr T, var nåt liknande ali eller tyson. askaxig och så. Sen skulle en ny tränare lära sluggaren rocky att bli mer sådär afro-boxare. dansa i ringen, vara smidig osv...

aja, jag kan inte ritkigt dra några djupgående slutsatser är jag rädd. men visst, det fanns lite etnogrej i 3an också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mao - 7 juni 2010 11:14

Tjena. Härmed är fabriksbloggen vid liv igen. Oklart för hur länge. Jag hade en tanke om att skriva i den igen under min resa i Uganda. Även Micke/Anna kanske tar upp någon tråd igen..   Vi ses!   /Olle, sista timmarna i Örebro. ...

Av Mao - 19 juni 2009 11:41

Olle, du ska snart åka neråt Europa för att se ditt stora hjälte-favorit-band: Dave Matthews Band. Hur känns det nu när det är knappt 2 veckor kvar? *Gäsp* Tror inte jag försöker tänka så mycket på det nu.    Varför försöker du att inte tänka på det?...

Av Mao - 10 juni 2009 20:48

Vilka hjältar alltså, helt galet. Jag är stolt och rörd på samma gång. ...

Av Mao - 10 juni 2009 14:27

NU ÄR DAGEN KOMMEN!   Olle och Micke har med anledning av min 30-årsdag samt mitt gedigna intresse för ridsport gett mig i present att pröva lyckan på hästryggen.   Minst en rapport, kanske även bilder, kommer att läggas ut här på bloggen med anledn...

Av Mao - 21 april 2009 21:36

  HALLÅ! Jag gör comeback på bloggen efter så lång tid att om man bara känt  mig via detta forum skulle man väl för länge sen trott att jag trillat av pinn... Men icke; jag är live and kicking, och har bara haft bättre/sämre saker för mig, alternati...

Presentation

Omröstning

Var är Olle och Micke?
 De har bättre saker för sig.
 De har sämre saker för sig.
 Oklart. Hallå!?
 Spelar jazz.
 Spelar Donkey Kong.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards